Teknoloji

Google’ın Android Silver programı beklemeye alındı, geleceği belirsiz

android-robot-logo

Uzun süredir konuşulan Android Silver programının Android işletim sistemli en iyi akıllı telefonlar için bir vitrin işlevi görmesi amaçlanıyordu. Operatörlerin perakende satış mağazalarında ciddi bir yer kaplayacak olan Android Silver telefonlarının büyük reklam kampanyalarıyla desteklenmesi de planın bir diğer halkasını oluşturmaktaydı. Ancak gelen son haberler, Google’ın Android Silver’la ilgili kuşkularının bulunduğunu gösteriyor.

The Information’da yer alan habere göre, Android Silver projesi şu an için beklemeye alınmış durumda. Bazı şirket çalışanlarının da projeye yönelik kuşkularını açıkça paylaştığı belirtilirken, Google’ın bu noktadan sonra projede ilerleme kaydetmesinin bile bir başarı olacağını söyleyenler mevcut.

Projeyle yakından ilgilenen üst düzey yöneticilerden Nikesh Arora’nın Google’dan ayrılması işlerin seyrini değiştirmiş ve Android Silver’a büyük bir darbe vurmuş gibi gözüküyor. Geçtiğimiz temmuz ayında mobil operatör SoftBank’te çalışmak için Google’dan ayrılan Arora, uzun yıllar boyunca Google’ın satış operasyonlarını yürütmüştü. The Information’da yer alan habere göre, Arora Google’ın mobil operatörleri ve cihaz üreticileriyle olan ilişkilerinde de etkin bir rol oynamıştı. Arora’nın ayrılığı Android Silver için pek hayırlı olmazken, Google’ın projeyi beklemeye almasında operatörler, üreticiler ve perakende zincirlerinden gelen karışık tepkilerin de etkili bir rol oynadığı düşünülüyor. Şirket şu anda enerjisini Android One programı kapsamında giriş seviyesine kanalize etmişe benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER