Manşetler

Google bağımsız saat uygulamasıyla özel Android deneyimini biraz daha benimsiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-saat-220615

Google, bağımsız saat uygulamasını geçtiğimiz günlerde Google Play Store’da yayınladı. Ham Android’i kullanıcılara ulaştıran Nexus deneyiminin parçalarını daha geniş bir tabana yaymaya odaklanan Google, yeni saat uygulamasıyla bağımsız uygulamalara daha fazla önem vereceğini de ortaya koyuyor.

Böylelikle Nexus cihazlar dışındaki Android cihazları kullananlara Android’in çekirdek unsurlarından oldukları gibi faydalanma fırsatı sağlanıyor. Mountain View merkezli şirket stok Android deneyimini kullanıcılara ulaştırmak için daha önce de bir kamera uygulaması yayınlamıştı. Gmail, Haritalar, Messenger ve Takvim gibi uygulamalar da Google’ın bağımsız uygulamaları kategorisine dahil ediliyor.

Google, söz konusu bağımsız uygulamalar ve Google Asistan başlatıcısı gibi yazılımlarla Android cihaz sahiplerinin kendilerine dayatılan arayüz unsurlarından daha farklı seçimler yapabilmesine yardımcı oluyor. Şirket bütün bu yardım çalışmaları esnasında kendisini Android’in özellikleriyle de sınırlamıyor. Daha önce Google Drive içinden erişilebilen Dokümanlar, Sheets ve Slides gibi servisler artık bağımsız uygulamalar olarak boy gösteriyor.

Fotoğrafların da Google+’tan ayrılarak bağımsızlığını kazanması şirketin yeni yaklaşımının bir göstergesi olarak niteleniyor. Bu tarz hamleler de ”Google Deneyimi”ni stok Android’e özgü olmaktan çıkarıyor.

Android’in farklılaştırılabilmesinin üreticiler adına önemini kavrayan Google, son kullanıcının da kişiselleştirmeye verdiği değeri anladığını yayınladığı bağımsız uygulamalarla kanıtlıyor.

İLGİLİ HABERLER