Teknoloji

Google yeni mobil ödeme platformu Android Pay’i duyurdu

 

google-sundar-pichai-020315

Mobil ödeme sektöründe Apple Pay ile başlayan yeniden yapılanma süreci MWC 15’te hızla devam ediyor. Samsung’un kendisine ait mobil ödeme platformu Samsung Pay’i duyurmasının ardından Google da bu alandaki yeni hamlelerini kamuoyuyla paylaştı. Geçtiğimiz hafta Wallet uygulamasını yeni Android telefonlarında ön yüklü olarak sunmak için ABD’li mobil operatörleri AT&T, Verizon ve T-Mobile ile işbirliğine gittiğini açıklayan Google, şimdi de işletim sistemindeki ödemeler için oluşturduğu yeni platformu Android Pay’i duyurdu.

Barselona’da düzenlenen MWC 15’te konuşan Google’ın kıdemli başkan yardımcısı Sundar Pichai, yazılımcılara uygulamalarına ödeme araçlarını entegre etme imkanı sağlayacak Android Pay’in varlığını doğruladı. Bu noktada Android Pay’in Google Wallet gibi bağımsız bir uygulama olmadığını ve Wallet’ın Android Pay’den faydalanacağını da belirtmekte fayda var. İşletim sistemi seviyesinde bir servis formatında faaliyet gösterecek olan Android Pay, uygulama geliştiricilerinin ve perakendecilerin Android cihazlar aracılığıyla satış yapmasını kolaylaştıracak.

Apple’ın mobil ödeme platformu Apple Pay, NFC ile iPhone sahiplerine fiziksel mağazalarda da alışveriş imkanı verirken, perakendecilere çevrim içi ortamda da ödeme alma desteği sunuyor. Sundar Pichai Android Pay’e dair fazla detay vermese de, servisin rakibine benzer özellikler barındıracağını doğruladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER