Teknoloji

Google ikinci Android P beta sürümüyle yeni emojiler sunuyor

Google Android P ile ilgili ilk detayları geçtiğimiz ay gerçekleştirilen I/O 2018’de duyurmuştu. Yazılım devi, Android P’nin telefon kullanımını pek çok açıdan belirgin biçimde değiştireceğini belirtmişti. Etkinliğin ardından yayınlanan ilk beta sürümü; aralarında Pixel, Xperia XZ2 ve Essential Phone’un da olduğu 11 telefonda kullanıcılarla buluşmuştu.

Google fazla zaman kaybetmeden ikinci Android P beta sürümünü de yayınladı. İkinci beta sürümü beraberinde 157 yeni emoji getiriyor. Buna ek olarak, pakette geliştiricileri yaz sonunda yayınlanacak nihai sürüme hazır hâle getirmeye yönelik araçlar da bulunuyor.

Android P kullanıcılarına sunulan yeni emojiler arasında kızıl saç, süper kahraman, üç kalpli yüz, krem peynirli bagel, ay pastası, ıstakoz ve lama gibi seçenekler bulunuyor. İlk iki emoji, erkek ve kadın versiyonları ve beş farklı deri rengi seçeneğiyle kullanıcıların karşısına çıkıyor. Buna ek olarak, Android P ile birlikte emoji kütüphanesine iki yeni “cinsiyetsiz” seçenek de ekleniyor. Kalpli aile ve çift emojilerine önümüzdeki dönemde yenilerinin de dahil edilmesi bekleniyor.

Android P’nin yeni beta sürümüyle birlikte bazı emojilerin görüntüsü de değişiyor. Bacon emojisinin görüntüsü biraz daha kızarmış hâle gelirken, salata emojisinden yumurta çıkarılıyor. Kaplumbağa ve çekirge emojileri de değiştirilenler arasında bulunuyor.

google android pGoogle Android P için hazırladığı yeni beta sürümünde geliştiricilere nihai API’ları ve resmi yazılım geliştirme kitini ulaştırıyor. Bu sayede geliştiricilerin uygulamalarını daha hızlı biçimde Android P’ye hazır kılmaları amaçlanıyor.

İLGİLİ HABERLER