EğlenceTeknoloji

Google’dan Android oyun geliştiricileri için yeni araçlar

google android 14

2020 Oyun Geliştiricileri Konferansı (GDC 2020), koronavirüs nedeniyle iptal edilmişti. Bu nedenle teknoloji şirketleri, oyun odaklı duyurularını bağımsız olarak gerçekleştiriyor. Facebook, geçtiğimiz hafta yeni Oculus VR oyunlarına ilişkin açıklamalar yapmıştı. Şimdi de Google, Android ve Play ekiplerinin geliştiricilere yardım amacıyla neler yaptığı konusunda bilgi verdi.

İnternet devi, geliştiricilere mobil oyun oluşturma sürecinde yararlanabilecekleri yeni Android araçları sunuyor. Bu araçlar arasında yenilenmiş Android Stüdyo Sistemi İzi profili, Visual Studio için yeni bir eklenti ve yeni bir Android GPU Denetleyicisi bulunuyor. Bu denetleyici sayesinde geliştiriciler Android GPU’suna daha detaylı bir bakış atarak oyunun render aşamaları ve GPU sayaçları hakkında detaylı bilgiler alabilecek.

Araların Google Play Faturalandırma, Android Uygulama Paketleri ve Google Play Instant’ın da bulunduğu pek çok Google API’si “Oyun Paketi Kaydı” başlığı altında toplanacak. Buna ek olarak, Crytek’in CRYENGINE motoru da önümüzdeki yaz itibarıyla Android desteği sunacak.

Geliştiricilere daha fazla cihaza ve kullanıcıya ulaşmaları için de birkaç yeni yol açılıyor. Play Console’da yerel sembollerin desteklenmesi ve performans bilgilerinin sunulması bu yeni yollar arasında göze çarpıyor. Bunlara ek olarak, geliştiricilere Google Play Asset Delivery isimli yeni bir seçenek sunuluyor.

Mevcut App Bundle yapısının üzerine inşa edilen bu yeni özellik, oyuncuların henüz indirme işlemi devam eden oyunları başlatma sürecini hızlandırıyor. Böylelikle geliştiricilerin de oyun kaynaklarının depolanması ve iletilmesiyle ilgili maliyetleri aşağıya çekebileceği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER