Eğlence

Google Android oyunlarının canlı yayınlanmasını kolaylaştırıyor

google android oyun yayini

Google Android oyunlarının oynanmasını ve paylaşılmasını kolaylaştıracak bazı değişiklikleri hayata geçirmeye hazırlanıyor. Android oyunlarının kayıt özelliklerini geliştirmeyi planlayan şirket, önümüzdeki aylardan itibaren oyun yapımcılarına canlı yayın özelliğini entegre biçimde sunmayı planlıyor. Böylelikle Android cihazlar üzerinde oyun oynarken deneyimi YouTube üzerinden paylaşmak önemli ölçüde kolaylaşacak. Google’ın yeni oyun yayını araçlarına dair detaylar henüz tam anlamıyla paylaşılmasa da, oyun yayınlarının konsol ve PC oyuncularının tekelinden çıkacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Android için hazırlanan çevrim içi oyun yayını aracı, şirketin mobil işletim sistemine getirdiği tek yenilik değil. Search Trial Run Ad adını taşıyan özel bir pazarlama formatı geliştiren Google, Android oyunlarının ve uygulamalarının 10 dakika boyunca internet tarayıcı üzerinde test edilmesinin önünü açıyor. Test sürecinin Android kullanıcılarının uygulamalara ve oyunlara ısınma dönemini hızlandırması amaçlanıyor.

Test süresinin sona ermesinin ardından kullanıcılar, kendilerine gösterilen bağlantı üzerinden oyunu veya uygulamayı indirebilecek. Böylelikle uygulama veya oyun indirildiğinde kullanıcılar belli ölçüde deneyim sahibi olacak.

google android oyun test

Google’ın sunduğu son özellikler, hesaplanmış pazarlama hamleleri niteliği taşısa da, meraklı kullanıcıların kendilerini heyecanlandıran uygulama ve oyunlar konusunda ilk izlenim edinmelerini kolaylaştırıyor. İnternet devinin oyun yayınını kolaylaştıracak özellikler sunması ise, popüler video eğilimlerinin takibi konusunda ne kadar hızlı ve yetenekli olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Android’deki bu dönüşümün mobil oyun pazarındaki canlılığı biraz daha artıracağını söylemek de pek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER