Ulaşım

Google Android’in otomobillerdeki mevcut bilgi ve eğlence sistemlerinin yerini almasını istiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

android-auto-260614

Android’in otomobillerin beyni olmasını isteyen Google, bu arzusunu Android Auto projesinin de ötesine taşımaya hazırlanıyor. Reuters’in haberine göre, şirket halihazırda Android’in otomobillerin merkezi bilgi ve eğlence sistemi olarak çalışacak özel bir versiyonu üstünde çalışmayı sürdürüyor. Halihazırda Android Auto, üreticilerin mevcut araç içi platformlarının üstünde çalışıyor. Ancak haberde Google’ın Ford Sync veya BMW iDrive gibi sistemlerle birlikte çalışmayı değil, onların yerini almayı istediği belirtiliyor.

Doğrudan entegrasyon ile Google Haritalar gibi servislerinin navigasyon gibi hayati görevlerin merkezine yerleşmesi amaçlanıyor.Wi-Fi ve hücresel vericiye sahip otomobillerin sayısı arttıkça yoldayken Gmail ve Hangouts mesajlarının kontrol edilmesi de hayali daha kolay bir eyleme dönüşüyor. Android Auto’nun mevcut yapısında sürücüler Google’ın yazılımı ve üreticiler tarafından yerleşik olarak sunulan uygulamalar arasında geçiş yapabiliyor. Reuters’in haberinde otomobil üreticileri sadece Android’i kullanmaya ikna etmenin zorlu bir görev olacağı da belirtiliyor.

Android Auto’nun mevcut versiyonunda kullanıcıların sisteme bir akıllı telefonun bağlanmasını zorunlu kılıyor ve Google’ın yaklaşımı da gücünü bu zorunluluktan alıyor. Android’in muhtemelen fabrikada otomobillere yüklenecek yeni sürümünün ise bir yıl içinde Android M ile birlikte kullanıma sunulması bekleniyor. Android Auto’nun yayılmasının ne kadar uzun sürdüğü göz önüne alınınca sadece Android’e sahip otomobilleri görmek için epey beklemek gerektiği anlaşılıyor.

İLGİLİ HABERLER