Teknoloji

Google Android One cihazları için Android 5.1 güncellemesinin dağıtmaya başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

android-one-050214

Google’ın Android deneyimini gelişmekte olan pazarlara getirmeyi hedefleyen platformu Android One’ın web sitesinde Android 5.1 ile ilgili çeşitli detaylar yayınlandı. Şu andan dünya çapında dağıtımda olan en güncel Android sürümü 5.0.2 ve bu sürüm de Nexus akıllı telefon ve tabletlerde yüklü bulunuyor.

Google Android 5.1’de nelerin bulunduğunu söylemiyor, ancak Android Pit sitesi çoktan güncelleme almış bir Android One cihazı aracılığıyla meydana gelen değişiklikleri listelemiş. Yeni işlevler arasında Android 5.0 Lollipop güncellmesinde eksik olan gerçek sessiz modunun yeniden getirilmesi, iyileştirilmiş pil ve RAM yönetimi, güncellenmiş Material Design renk paleti de yer alıyor. Android Police sitesi tarafından verilen bir haberde ise Android 5.1 güncellemesinin Endonezya gibi, Android One cihazlarının piyasada olduğu ülkelere yayılmaya başladığı belirtiliyor.

5.1 güncellemesinin aralarında Google’ın kendi Nexus serisi cihazlarının da bulunduğu diğer Android cihazlarına ne zaman geleceği bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER