Teknoloji

Google Android One’ı Afrika’ya taşıyor

android one
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

android-one-180815

Google tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan Android One girişimi, gelişmekte olan pazarlardaki düşük maliyetli akıllı telefonları standardize etme amacıyla yola çıkmıştı. Şirket, şimdi de altı Afrika ülkesini daha Android One’ın kapsama alanına alıyor. Hong Kong merkezli Infinix tarafından üretilen Android One telefonu; Nijerya, Mısır, Gana, Fildişi Sahili, Kenya ve Fas’ta satışa sunulacak.

Kutusundan Android 5.1 ile çıkacak cihaz, Android güncellemelerini düzenli olarak alacak. Google’a Android One’ın Afrika yolculuğunda Güney Afrika merkezli mobil operatör MTN de eşlik edecek. Google’dan yapılan açıklamada Nijerya, Kenya, Gana ve Mısır’da YouTube’un çevrim dışı oynatma özelliğinin geliştirilmesi çalışılacağı da belirtildi. Bu özellik sayesinde kullanıcılar videoları 48 saat boyunca cihazlarında saklayabiliyor.

Afrika’ya doğru genişlemek, Google’ın başlangıcı pek iyi olmayan Android One’ı yeniden canlandırmak için oluşturduğu planın parçaları arasında yer alıyor. Google, Android One kapsamında üçüncü taraf üreticiler tarafından hazırlanacak düşük maliyetli cihazlar için gerekli donanım koşullarını belirliyor. Böylelikle ucuz telefonların da Android’in son versiyonunu çalıştırması mümkün kılınıyor. Bu sayede Google da servisleri ve uygulamaları için gelişmekte olan pazarlarda daha çok müşteri bulabiliyor. Buna ek olarak, kullanıcı deneyiminde bütünlük sağlamak da kolaylaşıyor.

Google, Android One’ı geçtiğimiz mayıs ayında General Mobile 4G ile Türkiye’ye de getirmişti. Android One’ın yeni pazarlarının Google’a aradıklarını verip vermeyeceği ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER