Manşetler

Google’ın yeni Android telefonları Nexus 5X ve Nexus 6P adlarını taşıyacak

google-nexus-5x-6p-180915

Google’ın yeni Nexus telefonlarının bu ay sonu çıkması bekleniyor. Droid Life sitesi bu telefonların adlarının Nexus 5X ve Nexus 6P olacağını öne sürdü. 5X adı son birkaç haftadır ortalıkta dolaşıyordu, ancak 6P adı ilk kez duyuluyor. Her ne olursa olsun, Droid Life bu adların belirlenen adlar olduğu haberini verdi.

Google’ın her iki telefonu da 5X ve 6X gibi tutarlı şekilde adlandırmak varken neden bir telefonun sonuna X, diğerinin sonuna P harfini eklediği bilinmiyor. 6 inç ekranlı telefonu geliştiren Huawei, bir süredir amiral gemisi telefonlarında P harfini kullanıyor. Üstelik bu şekilde birbirleriyle yakın sese sahip olan 6X ve 6S arasında oluşabilecek karışıklığın da önüne geçilebilir.

Her iki telefonun da 29 Eylülde düzenlenecek etkinlikte tanıtılması bekleniyor. Google’ın Nexus 5 ve Nexus 6 telefonlarının devamı gibi görünmekle birlikte, bu yeni telefonların eskileriyle bağlantısı sadece adlarıyla sınırlı kalacak gibi görünüyor. Sızan fotoğraflar bu telefonların hem birbirlerinden hem de seleflerinden çok farklı olduğunu gösteriyor.

LG Nexus 5’in halefinin de üretimini üstleniyor, yeni versiyonun arka tarafında, dışa çıkıntı yapan kameranın hemen yanında bir parmak izi sensörüne sahip olacak. Daha önce Motorola tarafından üretilmiş Nexus 6 ise Huawei’nin elinde daha hantal bir cihaza dönüşüyor, telefonun arkasında üst tarafa doğru kameranın yerleştirildiği, şerit şeklinde bir çıkıntı var.

İLGİLİ HABERLER