Teknoloji

Google Android N sürümü için isim önerilerini alıyor

android n
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google android n

Google’ın mobil işletim sistemi sürümlerini isimlendirme konusunda en büyük rakibi Apple’a kıyasla çok daha kreatif ve eğlenceli olduğunu söylemek, yanlış olmayacaktır. Şirketin CEO’su Sundar Pichai, geçtiğimiz aralık ayında yeni Android sürümünü isimlendirme konusunda kullanıcılardan yardım alabileceklerini belirtmişti. Android N’in daha “görünür” hale gelmesiyle birlikte Google, bu yardıma başvurmuşa benziyor.

Android Police’in haberine göre, Google Opinion Rewards uygulamasını kullananlar N harfiyle başlayan yiyeceklere dair sorularla karşılaşmaya başladı. Uygulamadaki anketler isimsiz kullanıcılar tarafından hazırlansa da, sorulara bakıldığında işin arkasında Google’ın olduğu izlenimi oluşuyor.

Uygulamada kullanıcılardan ilk olarak N harfiyle başlayan herhangi bir yiyeceğin adını yazmaları isteniyor. İkinci aşamada ise Napoleon, Nut Brittle, Nachos, Nori, Noodles, Nougat ve Neapolitan Ice Cream arasında seçim yapmaları isteniyor.

Google’ın Android N’i şirket içinde “New York Cheesecake” kod adıyla andığı söylense de, şirket içinde kullanılan isimleri genellikle nihai sürümlere vermeyi tercih etmediği biliniyor.

Google Android N sürümüne dair kesin olan bir şey var: Sürüm, adını N harfiyle başlayan tatlı bir yiyecekten alacak. Alfa ve beta sonrasında yayınlanan tüm Android sürümlerinde bu gelenek devam ediyor. Şirket bugüne kadar Android sürümlerine Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jellybean, KitKat, Lollipop, Marshmallow isimlerini vermişti.

Google’dan henüz Android N’in ismi konusunda somut bir ipucu gelmese de, kullanıcıların fikirlerine danışmanın hoş bir hamle olduğu rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER