Teknoloji

Android’in mühendislik şefi Chrome OS’in mühendislik birimini de yönetecek

google-chrome-os-android-201014

The Wall Street Journal’da yer alan habere göre; Google, Chrome OS işletim sistemindeki mühendislik işlerinin sorumluluğunu Hiroshi Lockheimer’e devretti. Halihazırda Android’in mühendislikten sorumlu başkan yardımcılığını da yürüten Lockheimer, yeni dönemde bu görevini de sürdürecek. Hiroshi Lockheimer faaliyetlerini 2013’ten bu yana hem Chrome OS’i hem de Android’i yöneten Sundar Pichai’ye rapor etmeye devam edecek.

Uzun süredir Android ve Chrome OS’in yollarının bir noktada kesişeceği mesajını veren Google, bu ortaklığın temelini Andy Rubin’in görevi bırakmasının ardından iki platformun sorumluluğunu da Sundar Pichai’ye vererek atmıştı. Lockheimer’in yeni görevi iki işletim sistemi arasındaki bağların önümüzdeki dönemde daha da sıkılaşabileceğini gösteriyor. The Wall Street Journal’a göre, Lockheimer Chrome OS’in mühendislik ekibini yönetecek, ancak Chrome internet tarayıcısı ve Chromecast ekipleriyle bir ilişkisi olmayacak.

Google geçtiğimiz haziran ayında düzenlediği yazılımcı konferansı I/O’da Chrome OS’te Android uygulamalarının nasıl çalışacağını ortaya koymuş, geçtiğimiz ay ise ilk Android uygulamaları Chrome OS’in uygulama mağazasına giriş yapmıştı.

İLGİLİ HABERLER