Teknoloji

Google Android Mesajlar uygulamasında arama işlevini geliştiriyor

google android mesajlar

Google Android Mesajlar uygulamasını yenilemeyi sürdürüyor. Bundan birkaç hafta önce uygulamaya koyu renk modunu getiren şirket, kullanıcılara yardımcı olacak yeni özellikler eklemeyi sürdürüyor. Bu yeniliklerin sonuncusu ise kullanıcıların bu hafta itibarıyla tanışacağı yeni ve daha güçlü arama deneyimi oldu.

Yeni arama deneyimiyle kullanıcıların belirli içerik türlerini bulması daha kolay hâle gelecek. Arama işlemleri hem sohbetlere özgü olarak hem de uygulama genelinde yapılabilecek.

Android Mesajlar kullanıcıları, yenilenen arama özelliği sayesinde sohbetlerdeki mesajları, medya içeriklerini, hatta gönderilen konumları hızlı biçimde bulabilecek. Arama araçları genel olarak anında mesajlaşma uygulamalarında bir standart hâline gelse de, SMS’lerin de gösterildiği Android Mesajlar gibi uygulamalar için önemli bir sıçrama olarak değerlendirilebilir. Böylelikle SMS kutularının organizasyonunun kolaylaşacağını söylemek yanlış bir önerme olmayacaktır.

Google Android Mesajlar uygulaması için daha büyük planları hayata geçirmeye hazırlanıyor. Tüm mesajlaşma deneyiminin RCS üzerine kurulduğu bir sohbet ortamı oluşturmayı hedefleyen şirket, bu hedef doğrultusunda çalışmayı sürdürüyor.

İLGİLİ HABERLER