Teknoloji

Google Android Mesajlar’ın koyu renk modunu geri çekti

android mesajlar koyu renk modu
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
android mesajlar koyu renk modu
Görsel: The Verge

Google hafta içinde Android Mesajlar uygulamasının yeniden tasarlanmış bir versiyonunu çıkarmıştı. Güncellemeyle birlikte birtakım görsel değişiklikler de gelmişti. Bunların arasında üst kısımdaki mavi renkli çubuğun kaldırılması ve şirketin Google Sans yazı tipine geçilmesi de bulunuyordu. Aynı zamanda varsayılan kullanıcı arayüzüne alternatif bir koyu renk modu da getirilmişti.

Ancak hafta sonuna girilirken Reddit kullanıcıları Google’ın eski Android Mesajlar tasarımına geri döndüğünü not ettiler. Durum, en son sürümü yükleyenler için bile aynıydı. Buradan Google’ın sunucu tarafında Mesajlar uygulamasının görünümünü değiştirme imkanına sahip olduğunu anlıyoruz.

Android Mesajlar’ın yeni kullanıcı arayüzü zamanından önce görülmüş olabilir

Bazı kullanıcılar farklı kişiler için farklı renklerde sohbet balonları atama seçeneğinin kaybolmasından şikayetçi görünüyor. Ancak Google‘ın şikayetleri dikkate alıp bu özelliği sunması çok düşük ihtimal taşıyor. Belki de koyu renk modu bazı sorunlara yol açtı, ya da başka bir hata saptandı. Belki de yenilenmiş Mesajlar, Google’ın planladığı zamandan önce yanlışlıkla kendisini gösterdi.

En son seçenek daha yüksek ihtimalli gibi duruyor. Tahmin ediyoruz ki, kısa süre içinde bu yeni arayüz tekrar kullanıma sunulacaktır.

İLGİLİ HABERLER