Teknoloji

Google Android Marketplace için ödeme sistemi 2009’un ilk çeyreğinde hayata geçiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android’in çevrimiçi satış mağazasında henüz ödeme sisteminin oluşturulmamış olması nedeniyle Electronic Arts gibi oyun ve yazılım üreticilerine henüz bu arenaya giriş yapabilmiş değil. Google bu şirketlere sürekli sözler vererek oyalama taktiğini sürdürüyor. Ancak şirketlerin bekleyişi artık sona erecek gibi duruyor.

Ödeme sistemi 2009’un ilk çeyreğinde en başta ABD ve İngiltere’de hayata geçecek. Daha sonra Avrupa’da iki kademeli bir plan çerçevesinde devreye sokulacak. Uygulamalarda bölge kontrolü de olacak, bu sayede program geliştiriciler hedef kitlelerine daha kolay ulaşabilecek, ayrıca müzik indirme servisleri vb. uygulamalarda doğabilecek lisans problemlerinin önüne geçilmiş olacak. Bunun yanısıra geliştiriciler Android App Marketplace web sitesinde yer almak için başvuruda bulunabilecek. Bu web sitesi kullanıcılara programlarla ilgili daha ayrıntılı bilgi sunacak ve yardımda bulunacak.

Apple daha önce iTunes’tan dolayı bir ödeme sistemine sahipti. Google’ın her ülke için ödeme altyapısını kuramamış olması nedeniyle işler yavaş ilerliyor. Her halükarda, ödeme sisteminin eklenmesi ilgi çekici uygulamaların ortaya çıkmasını sağlayacaktır.

İLGİLİ HABERLER