Teknoloji

Google Android Market geliştirici portalına uygulamalara ait istatistikleri ekledi

Bir akıllı telefon işletim sisteminin performansı, o işletim sistemi için uygulama geliştiren yazılımcıların mutluluğuna bağlıdır. Rekabetin giderek kızıştığı bu ortamda, kullanıcılar genellikle işletim sisteminin arayüzünün kullanışlılığından çok, sık kullandığı servislere ait uygulamaların o işletim sistemi tarafından sunulup sunulmadığına bakmaya başladı.

Google geliştiricilerini mutlu etme konusunda oldukça istekli. Şirketin Android Market’in geliştirici portalı üzerinden yayınladığı uygulama ve bileşenlere özel yeni indirme istatistikleri hem Android’in farklı versiyonlarının hem de özel cihazların dökümünü içeriyor.

Yukarıda yer alan ve Android Central sitesinin Android bileşeninin performansını gösteren grafiklere bakınca, Android 2.2 kullanıcılarının bileşeni uygulamadan daha fazla indirdiğini görüyoruz. Bu durum, Android Central’ı takip eden Android kullanıcılarının Android Central haberlerini ana ekrana yerleştirerek son haberleri her zaman göz önünde bulundurma isteklerini gösteriyor.

Google’ın sunmuş olduğu bu tip sonuçlar uygulama geliştiricilerinin ürünlerini ölçümlemelerine büyük katkı sağlayacağı açık. Bu sayede uygulamanın gelecek sürümlerinde daha fazla hedeflenmiş yenilikler getirmek mümkün olacaktır. Örneğin, Android Central’ı kullanan kitlenin yüzde 2.5 gibi küçük bir kesimi Android 2.1 yüklü cihaz kullanıyor. Bu durum, uygulama veya bileşen sahibinin Android’in eski sürümleri için optimizasyon yapmasını gereksiz kıldığını gösteriyor.

İlgili – Android Central

İLGİLİ HABERLER