Eğlence

Google Android Market destekli müzik mağazasını faaliyete geçirdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, geçtiğimiz saatlerde ABD’nin Los Angeles şehrinde düzenlediği bir etkinlikle dijital müzik servisini faaliyete geçirdi. Google Music olarak adlandırılan ve Android Market ile entegre şekilde hem masaüstü hem de mobil ortamda hizmet verecek olan çevrimiçi müzik mağazasıyla birlikte Google, Apple ile başka bir alanda daha rekabete girişmiş olacak.

Türkiye’den erişilemeyen, aslında şu an için sadece ABD’de kullanılabilen bu servis geçtiğimiz yaz aylarında beta hâlinde kullanıcılara açılmıştı. Aslında beta sürecinin duyurulmasından da hatırlayacağınız gibi Google’ın müzik servisi kullanıcıların bilgisayarındaki tüm şarkıları Google’ın bulut sunucularına yükleyip onlara her yerden erişme fırsatı sunuyor. Normal süreçte bu işlev sunulmaya devam edecek ve bulut sunucularında tutulan şarkılara erişim ücretsiz olacak. Bununla birlikte zengin bir müzik arşivi de kullanıcıların aradıkları şarkıya ulaşması ve satın alması konusunda yardımcı olacak.

Google Music, ABD’nin dört büyük plak şirketinden üçünün gücünü arkasına almış durumda. EMI, Universal ve Sony Music albümlerine bu mağaza üzerinden erişilebilecek. Ayrıca bağımsız plak şirketlerinin albümleri de bu mağazadan sunulabilecek. Google Music, Android Market’in bir parçası olacak. Ayrıca kullanıcılar Google Music üzerinden satın aldıkları albümleri Google+ üzerinden herkesle paylaşma imkânına da sahip olacak. Üstelik her Google+ kullanıcısı paylaşılan bu şarkının tamamını bir kereye mahsus ücretsiz olarak dinleyebilecek.

Google, bağımsız müzisyenlere kendi şarkılarını yüzde 70’e 30’luk bir gelir paylaşım modeliyle satma fırsatı da verecek. Bir kereye mahsus ödenecek 25$’lık ücret karşılığında kayıt olacak ve profillerini oluşturacak müzisyenler Google Music üzerinden sundukları şarkıların indirilmesi başına yüzde 70’lik bir para elde edecek.

Yazının başında da belirttiğimiz gibi, Google Music servisi Türkiye’de ne yazık ki kullanılmıyor. Şu an için sadece ABD’de faaliyet gösteriyor.

İlgili – Google Music

İLGİLİ HABERLER