Manşetler

Android logosunda yenilik rüzgarları: Google, marka imajını tazeleyecek

google android

Google, Android robot logosunu ve marka yazı tipini tazeleme yolunda gibi görünüyor. 9to5Google’ın haberine göre, bu güncellemelerden birini belki de çoktan fark etmiş olabilirsiniz.

Android’in simgesel robot logosuna yönelik daha belirgin bir yeniden tasarım, resmi Google pazarlama materyallerinde 3D, yani üç boyutlu bir modelleme olarak kendini fark ettiriyor. Google, 2023 Google I/O açılış konuşmasında, 3D tasarım logonun bir dizi farklı versiyonunu kullandı ve şirket, onları farklı renklerde ve dokularda, yalnızca standart Android yeşili yerine göstermeye istekli görünüyor. 9to5Google’ın haberinde CES’teki ve Google reklamlarındaki 3D Android robot başları da dahil olmak üzere birkaç başka örneğin galerisini görebilirsiniz.

Ancak değişen sadece Android başı değil. Asıl Android yazı tipi de biraz farklı görünmeye başlıyor, en büyük değişiklik baştaki büyük “A” harfi ile ilgili. Bu yeni yazı tipini, 9to5Google tarafından fark edilen bu Android afişinde görebilirsiniz.

Google da bazı değişiklikler yaptığını doğruladı. 9to5Google’a verdiği bir açıklamada şirket, “Yeni marka kimliğimizin bazı unsurlarını, bu yılın başlarındaki CES standımız da dahil olmak üzere çeşitli yüzeylerde sergiliyoruz ve dijital ile banner reklamlar gibi diğer kampanya materyallerinde yer veriyoruz.” dedi. “Önümüzdeki aylarda paylaşacak daha çok şeyimiz olacak.” Bu, Android 14’ün resmi sürümünün yanı sıra daha fazlasını göreceğimiz anlamına gelebilir.

Android 14 ile göz kamaştırıcı yenilikler geliyor

Google’ın marka imajını yenileme kararı, sektörde heyecan yaratan bir gelişme olarak nitelendirilebilir. Android markasının bu yenilenmiş hali, kullanıcıların markaya olan bağlılığını ve Android’in dinamizmini daha da güçlendirecek gibi görünüyor. Yeni 3D Android robot başı ve yazı tipi, Android’in kullanıcı dostu ve inovatif yapısını yansıtıyor. Android 14’ün resmi sürümünün bu yeni imajla birlikte yayınlanması, markanın taze ve yenilikçi kimliğini vurgulayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER