Manşetler

Google Android logosunu ve marka yüzünü yeniliyor

android yeni logo

Google, kullanıcıların mobil deneyimini zenginleştirecek bir dizi güncelleme ile karşımıza çıkıyor. Bunlardan biri de Android’in yeni yazı tipine ve üç boyutlu logoya sahip olacak olması. Google Asistan’ın “Bir Bakışta” (At a Glance) widget’i, Lookout görsel erişilebilirlik uygulaması ve Android Auto’nun Zoom desteği gibi önemli yenilikler de bu güncellemeler arasında yer alıyor.

Android’de yeni özellikler ve kullanıcı deneyimi

“At a Glance” widget’ı tasarımını yeniliyor ve artık daha fazla yardımcı bilgi sağlıyor. Etkinlikler, seyahat durumu ve yerel hava durumu hakkında daha ayrıntılı bilgiler mevcut olacak. Ayrıca, Google Cüzdan (Wallet) uygulaması da güncelleniyor; artık barkodlar ve QR kodlar için fotoğraf ekleme özelliği sunacak.

Lookout uygulaması, düşük görme yeteneğine sahip veya görme engelli kullanıcılar için ekrandaki görselleri daha akıllı bir şekilde tanımlayabilecek. Hatta uygulama, kullanıcının ardışık sorularına da cevap verebilecek. Android Auto, artık Zoom ve Webex görüşmelerine sadece sesli olarak katılabilecek. Bu, özellikle pandemi sonrası dönemde evden çalışanlar için oldukça kullanışlı olabilir.

Android’in yeni logosu ve tipografisi

Android’in logosu ve tipografisi de güncelleniyor. Android artık büyük ‘A’ ile yazılacak ve Google’ın kendi logosuyla daha uyumlu bir yazı tipi kullanılacak. 3D ve renkli varyasyonlarla robot figürü de yeniden tasarlanmış olacak. Google marka yöneticisi Jason Fournier, bu değişikliklerin Google’ın kendi logosuyla daha uyumlu bir denge oluşturacağını belirtiyor.

android yeni logo

Bu arada, Google’ın donanım lansmanı etkinliği de yaklaşıyor. 4 Ekim’de Pixel 8’in tanıtılması bekleniyor. Android 14‘ün de tam sürümünün bu tarihe kadar çıkması olası.

İLGİLİ HABERLER