Teknoloji

Google kurumlara en uygun Android telefonları önerecek

google pixel
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google androidGoogle Android telefonlar için “Android Enterprise Recommended” adını verdiği bir sertifika programını duyurdu. Kurumsal odaklı bu program, daha fazla şirketi belli gereksinimleri karşılayan Android telefonları korumaya ikna etmeyi amaçlıyor.

Hâli hazırda piyasada çok fazla sayıda Android telefon bulunuyor. Bu da işletim sistemi güncellemeleri ve güvenlik konusunda tutarlı bir deneyimden bahsetmeyi zorlaştırıyor. Söz konusu durum, Google’ın şirketleri ikna sürecini de sıkıntılı hâle getiriyor. İnternet devi, yeni programıyla kurumsal kullanıma uygun bazı cihazlara onay vermiş oluyor.

Google’ın listesinde göze ilk olarak şirketin kendi cihazları Pixel, Pixel XL, Pixel 2 ve Pixel 2 XL göze çarpıyor. Bunlara ek olarak listede yer alan cihazlar ise şu şekilde sıralanıyor: BlackBerry KeyOne, BlackBerry Motion, Huawei Mate 10 ve P10 serileri, LG V30, LG G6, Motorola X4, Motorola Z2, Nokia 8 ve Sony Xperia X serisi.

Google Android telefonları kurumsal tavsiye programına dahil etmek için bazı kriterler uygulayacak. Android 7.0 veya daha sonra yayınlanan sürümlerin desteklenmesi, güvenlik güncellemelerinin Google’ın yayınlamasından sonra 90 gün içinde dağıtılması ve kilitsiz cihaz sunulması söz konusu kriterler arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER