Teknoloji

Google Android kullanıcılarına Play Store üzerinden bağış imkanı sunuyor

android 12 snow cone

Google ABD’de yaşayan Android cihaz sahiplerine yeni bir imkan sunmaya başladı. Bundan böyle Android cihaz sahipleri, Play Store uygulama mağazası üzerinden ABD’de faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşlarına bağış yapabilecek. Yapılan bağışların tamamı seçilen sivil toplum kuruluşuna aktarılacak.

Google söz konusu program çerçevesinde normalde Play Store’daki uygulama ve uygulama içi unsur satışlarından aldığı yüzde 30’luk komisyonu almayacak. Program çerçevesinde bağış yapılabilecek sivil toplum örgütleri arasında Amerikan Kızılhaçı, Sınır Tanımayan Doktorlar ABD, Kodlayan Kızlar ve UNICEF gibi uluslararası organizasyonlar bulunuyor.

Bunun Google adına dikkat çekici bir yaklaşım değişikliği olduğunu söylemek gerekiyor. Şirket uzun süre boyunca uygulama geliştiricilerinin sivil toplum örgütlerine yapılan bağışlara aracılık etmesine izin vermemişti. Bu karara gerekçe olarak da mevzuat ve vergi sorunları gösterilmişti.

Google Play’in iş geliştirme müdürü Maxim Mai, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Yılbaşı ruhunu kutlamak adına Google Play Store’da size ilham verecek sivil toplum kuruluşlarına bağış yapmanızı mümkün kılacak değişiklikler gerçekleştiriyoruz. Kolay ve hızlı şekilde yapabileceğiniz bağışların yüzde 100’ü sivil toplum örgütlerine aktarılacak.”

Google Android kullanıcılarına sağladığı Play Store üzerinden bağış imkanının kapsama alanını sadece ABD’yle sınırlı tutmayacak. Bağış imkanı Almanya, Birleşik Krallık, Endonezya, Fransa, İspanya, İtalya, Kanada, Meksika ve Tayvan’daki Android cihaz sahiplerine de sunulacak.

İLGİLİ HABERLER