Teknoloji

Google Avrupa’daki Android kullanıcılarına seçme özgürlüğü verecek

google play store çince uygulamalar
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Avrupa’da yaşayan Android kullanıcılarına cihazlarında kullanmayı istedikleri tarayıcı ve arama motorunu seçme imkânı sağlayacağını açıkladı. Avrupa Birliği, geçtiğimiz yıl Google’a kendisine ait servis ve uygulamaları Android’e entegre etme yaklaşımı nedeniyle şirkete 4.3 milyar avro ceza kesmişti. Kararda Google’ın Chrome’u ve arama uygulamasını Android’e yerleştirme yönteminin tekel yasalarına aykırı olduğuna hükmedilmiş ve bunun değiştirilmesi istenmişti.

Google’ın bu kararın ardından ilk hamlesi, cihaz üreticilerinden Play Store ve diğer uygulamalar için lisans ücreti almak olmuştu. Şirket bunu yaparken, Chrome ve arama uygulamasını tüm paket içinde ücretsiz sunma teklifinde de bulunmuştu. Google, küresel işlerden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Kent Walker imzasıyla yayınladığı yeni açıklamada bir adım daha ileri giderek Avrupa’daki yeni ve mevcut Android cihazlarda servisler konusunda seçim şansı vereceğini açıkladı.

Kent Walker’ın açıklamasında konuyla ilgili olarak şu ifadeler yer alıyor: “Android telefonlarda daima istediğiniz arama motorunu ve internet tarayıcısını yükleyebildiniz. Aslında ortalama bir Android kullanıcısı telefonuna yaklaşık 50 ekstra uygulama yüklüyor. Artık Android kullanıcılarının telefonları için geniş bir tarayıcı ve arama motoru yelpazesinden yararlanabileceklerini bilmeleri için de daha iyi çalışacağız.”

Google Android kullanıcılarına bu seçim özgürlüğünü ne zaman sunmaya başlayacağı bilinmiyor. Şirket değişimin birkaç ay içinde başlayacağını belirtirken, hangi rakip uygulamaların öne çıkarılacağı konusunda bilgi vermedi.

İLGİLİ HABERLER