Teknoloji

Google Android’in kilit ekranında reklam gösterimini kısıtlıyor

google androidBazı ücretsiz uygulamalar, kendilerini biraz daha öne çıkarmak için Android telefonların kilit ekranına da sızıyor. Ancak artık bu uygulamaların kendilerini kullanıcıların gözüne sokması mümkün olmayacak. Çünkü Google Android kilit ekranında reklam gösterimini kısıtladığını açıkladı.

“Kilit ekranından gelir elde etme” politikasını yenileyen Google, şu açıklamayı yaptı: “Eğer bir uygulamanın ana kullanım alanı kilit ekranı değilse, uygulama kilit ekranına reklam veremez veya kilit ekranı üzerinden para kazanmasını sağlayacak özellikler barındıramaz.”

Kısacası kilit ekranının yerini alma amacıyla tasarlanmış uygulamalar dışında kalan oyunlar ve diğer uygulamalar, kilit ekranı üzerinde reklam gösteremeyecek.

Google’ın gerçekleştirdiği bu değişikliğin genel hatlarıyla kullanıcıların hoşuna gideceği söylenebilir. Kilit ekranında reklam görmek, özellikle de ilgisiz bir uygulama reklamı görmek, pek de sevilesi bir durum değil.

Google Android kilit ekranı için Amazon’a iltimas geçecek mi?

Ancak bu durum akıllara bazı soruları da getiriyor. Amazon yurt dışında kilit ekranında reklam gösterilen Android telefonları uygun fiyat karşılığında satıyor. Şirket bunu Amazon Offers uygulaması üzerinden gerçekleştiriyor. “Google Android kilit ekranında reklam gösterimi konusunda Amazon’a iltimas geçecek mi?” sorusunun cevabı ise henüz belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER