Teknoloji

Google kayıp Android telefonları bulmayı kolaylaştırıyor

google android telefon bulmaGoogle Android kullanıcılarının kayıp veya çalınmış telefonlarını arama fonksiyonu ve Android Cihaz Yöneticisi aracılığıyla takip etmelerini sağlıyordu. Bu yöndeki desteğini biraz daha artıran şirket, kayıp cihazların yerini haritada tam olarak görmeyi mümkün kılıyor.

Google’ın Hesabım sekmesini açanlar bundan böyle “Telefonumu Bul” isimli bir seçenek görecek. Bu seçenek üzerine dokunulduğunda telefonu en yüksek seste çaldırmak, kilitlemek veya Cihaz Yöneticisi üzerinden telefonun tam konumunu tespit etmek mümkün olacak. Bütün bu özellikler Android telefonlarla sınırlı kalsa da, Google iOS kullanıcılarını da Apple’ın iCloud ve iPhone’umu Bul servislerine yönlendirecek.

Google’ın panik anlarında telefonu bulmayı kolaylaştıracak ve hızlandıracak adımlar atması oldukça önemli. Arama motoruna “Telefonumu kaybettim” yazmak ise Hesabım sekmesine daha hızlı biçimde erişmeyi sağlıyor.

Hesabım sekmesine hızlı erişim için sunulan yöntemler bununla da sınırlı kalmıyor. “OK, Google bana Hesabım’ı göster” şeklinde sesli bir komut vermek de erişim yöntemleri arasında yer alıyor. Bunların yanına çok yakında kendi ismini Google üzerinde aramak da eklenecek. Şirketin hesap kontrol araçlarındaki yenilikler üzerine bilgi veren ürün müdürü Guemmy Kim, “Verinizi Google’a emanet ettiğinizde karşılığında güçlü güvenlik ve gizlilik alırsınız.” ifadelerini kullandı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER