Teknoloji

Video: Google’ın Android sürümlerini nasıl isimlendirdiğini izleyin

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, Android M’in resmi adının Android 6.0 Marshmallow olacağını geçtiğimiz gün duyurmuştu. Şirket duyuruyla birlikte Android sürümlerini isimlendirme sürecinin perde arkasını anlatan bir videoyu da paylaştı.

Video, isimlendirme süreçlerinin, tıpkı seçilen isimler gibi, oldukça neşeli olduğunu gösteriyor. Temanın tatlılar mı yoksa lezzetli ikramlar mı olduğu konusunda bazı fikir ayrılıkları bulunsa da, temel noktanın eğlence olduğu konusunda herkes uzlaşıyor.

Google, söz konusu eğlenceyi son iki yıldır isim açıklama sürecine de taşımış durumda. Önce tek harften oluşan bir kod adı paylaşan şirket, daha sonra Android sürümünün tam adını duyuruyor. Geçtiğimiz yıl sonradan Lollipop’a dönüşen Android L ile başlayan bu yaklaşım, Marshmallow’a dönüşen Android M ile devam ediyor.

Google, Android M için ortaya akılları “Milkshake”i getiren bazı ipuçları vermeyi ihmal etmemişti. Videoda konuşan Google’dan Dan Sandler, “Bazen kitleye şaka yapmayı seviyoruz.” sözlerini kullanarak şirketin yaklaşımını somut biçimde ortaya koyuyor. Paylaşılan video, Android heykellerinin yapım sürecini de gözler önüne seriyor.

İLGİLİ HABERLER