Teknoloji

Google’dan Android kullanıcıları için yeni emojiler

google android emoji

Google Android için yeni nesil emojiler üzerinde çalışıyor. Bu emojiler, şirketin Noto Emoji projesi çerçevesinde ücretsiz olarak sunulacak. İlk etapta Unicode 15.0’a yetişmesi için 31 emoji kullanıcılarla buluşacak. Toplam 3664 emojinin tamamı önümüzdeki yılın başlarında Android’de ve diğer Google projelerinde yerini alacak.

Yapılan en büyük değişikliklerden biri olarak animasyon desteği öne çıkıyor. Buraya tıklayarak Google’ın hazırladığı hareketli emojileri görebilirsiniz.

Google COLRv1 adını verdiği yeni bir yazı tipi formatına da geçiş yapıyor. Bunların vektör görseller olması sayesinde yazı tipi dosyaları küçülüyor. Bunlar ölçeklendirildiklerinde de keskinliklerini kaybetmiyor.

google android emojiCOLRv1 emojileri pürüzsüz gradyanları kullanabiliyor ve renkler de özelleştirilebiliyor. Hâlihazırda özelleştirmeyi sadece uygulama veya tarayıcı yapabiliyor. Böylelikle uygulamaların farklılaştırılmış emojiler sunması da mümkün hâle geliyor.

Google Android kullanıcılarına farklı renklerde emoji gönderebilmeleri için bir ara çözüm olarak Gboard klavyesinin Emoji Kitchen özelliğinden yararlanmalarını öneriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER