Teknoloji

Google Android için Braille klavyesinin dağıtımına başladı

android braille klavye

Google, Braille klavyesinin Android’e doğrudan entegre edildiğini duyurdu. Şirket, bu yeni özelliği sayesinde işletim sisteminin görme yeteneğini kaybetmiş kullanıcılar için daha erişilebilir hâle geleceğini kaydetti. Üstelik bu destek için ek bir donanım da gerekmiyor.

TalkBack adını taşıyan klavye altı tuşlu bir görünüm kullanıyor. Her bir tuş altı Braille noktasının bir tanesini temsil ediyor. Bunlara belirli bir kombinasyonda tıklatıldığında harfler ve semboller oluşturuluyor.

TalkBack diğer klavyeler nasıl kullanılıyorsa, aynı şekilde kullanılıyor. Tüm Android uygulamalarıyla çalışıyor, harfleri silebilir, yeni metin eklemesi yapabilirsiniz. Braille 1. derece ve 2. derece destekleniyor ve şu an için sadece İngilizce dili için destek sunuluyor.

Android için Braille klavyesi, Android 5.0 ve üstü sürümle çalışan cihazlar için dağıtıma çıktı. Klavyeyi etkinleştirmek için Ayarlar > Erişilebilirlik bölümüne gidip TalkBack’i seçmek gerekiyor. Android Erişilebilirlik Yardımı web sitesinde kullanıma dair yönergeler yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER