Manşetler

Google Android Honeycomb’un geliştiricilere özel ön gösterim versiyonunu yayınladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android 3.0’ın yazılım geliştirme aracı yayınlandı. Android için uygulama geliştirenler ve Android tablet satın almak isteyip daha önce bu tablet platformunu test etmek isteyenlerin yararlanabileceği bu araç Google’ın Android 3.0’ının henüz işi bitmemiş bir ön gösterimi olma niteliği de taşıyor. Çok çekirdekli işlemci desteği, yüksek kaliteli iki boyutlu ve üç boyutlu grafikler, daha büyük ekranlı cihazlara özel uygulamalar geliştirmek için bir kullanıcı arayüzü çerçevesi Android 3.0 SDK’nın sundukları arasında ye ralıyor. Ayrıca Bluetooth A2DP ve HSP için de yeni API’ler bulunuyor.

Kurumsal kullanıcılar şifrelenmiş depolama, süresi geçmiş şifre ve daha rahat bir dolaşım sunan çift panelli kullanıcı arayüzünden memnun kalacaklardır. Yeni Honeycomb kullanıcı arayüzünde ekranın hemen altında bir sistem çubuğu bulunuyor, bu çubuk genel durum bilgilerin gösteriyor. Uygulama yönetimi için de üst kısma bir faaliyet çubuğu eklenmiş. Ekranın büyük bir çoğunluğu boş, bu durum bileşen, uygulama ve kısayollar için yeterli alanı açmış oluyor.

İnternet gezgininde ise çoklu sekme desteği sayesinde tam ekranda gezinme işlevi daha rahat yerine getirebiliyor. Kullanıcılar Android cihazlarıyla internette gezinirken Google hesaplarıyla otomatik olarak giriş yapabilirken Chrome’un favori eşleme işlevinin desteklenmesi de ayrı bir güzellik. Ayrıca JavaScript ve eklentiler için de çoklu dokunma desteği sunuluyor.

İlgili – Android Geliştiriciler Sitesi
İlgili – Android Community

İLGİLİ HABERLER