Teknoloji

Google’ın üst düzey Android yöneticisi Apple’a karşı Samsung’un yardımına koştu

Apple ve Samsung arasındaki davada Google’ın adı taraflardan biri olarak geçmese de, bu durum şirketin davaya müdahil olmasının önüne geçmiyor. Halihazırda Google’da Android’in mühendislikten sorumlu başkan yardımcılığı görevini yürüten Hiroshi Lockheimer, geçtiğimiz cuma günkü duruşmada Samsung’a destek olmak için mahkeme salonundaki yerini aldı. Lockheimer özellikle Android’in ilk günleri üzerine odaklandı.

samsung-galaxy-note-3-inceleme-00004

İfadesinde Android’in hazırlık sürecinin son derece eziyetli olduğunu belirten Lockheimer, haftalık çalışma süresinin 60 ila 80 saat arasında değiştiğini dile getirdi. Lockheimer Android üzerindeki çalışmalarının halen çok zahmetli olduğunu sözlerine ekledi.

Daha önce Microsoft ve Palm’da çalışan Lockheimer, 2006 yılında Google bünyesine katılmıştı. Android’in kurucusu Andy Rubin’in kendisine gönderdiği bir e-postanın ardından mobil güvenlik şirketi Good Technology’deki işinden ayrıldığını söyleyen Lockheimer, o dönemki ekibin üzerinde çalıştığı demoyu görmesinin ardından aklının başından gittiğini ifade etti. O dönemde 30’dan az kişinin çalıştığı Android ekibinde bugün 600 ila 700 kişi çalışıyor.

Samsung’un Google desteğine başvurmasının nedeniyse davaya konu olan özelliklerin arkasında Apple’ın değil Google’ın olduğunu kanıtlama çabası yatıyor. Güney Koreli şirket daha önce de, en büyük Android cihaz üreticisi olduğu için, Apple’ın kendisi üzerinden Google’a vurmaya çalıştığını iddia etmişti.

Lockheimer’ın ifadesiyle birlikte geride kalan sürede daha çok Apple’ın işletim sistemini dinleyen jüri, Android hakkında da bazı bilgilere kavuşmuş oldu. Google’ın Android’i geliştirme ve yazılımı Samsung gibi donanım üreticilerine sunma süreci de Lockheimer’ın ifadesiyle daha net biçimde anlaşılırken, Lockheimer’ın ”Üreticiler ilk başta bizi ciddiye almadı.” sözü dikkat çekti.

Davada Samsung özellikle bazı patentli özelliklerin temelde evrensel özellikler olduğunun kanıtlanması konusunda Lockheimer’ın ifadelerinin etkili olmasını umuyor. Ay boyunca sürecek duruşmalarda Lockheimer dışında başka Google çalışanlarının da ifade vermesi bekleniyor.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER