Teknoloji

Google Android Go uygulamalarını yeni özelliklerle güncelliyor

google android goGoogle Android Go için popüler uygulamalarının “hafif” versiyonlarını hazırlamıştı. Şirket, söz konusu uygulama grubuna yeni özellikler kazandırıyor.

Google’ın Android Oreo Go için hazırladığı uygulamalar, işletim sisteminin yüklü olduğu cihazların düşük depolama alanı ve bellek kapasitelerine uygun nitelikler taşıyor. Bu sayede kullanıcıların kaynak tasarrufu yapması kolaylaşıyor. Söz konusu uygulamalar, 1 GB veya daha az bellek kapasitesine sahip cihazlarda yüzde 50 oranında daha az depolama alanı kaplıyor.

Bu uygulamalardan biri olan YouTube Go için hazırlanan güncelleme ile kullanıcıların cihazlarına indirdikleri YouTube videolarını Galeri uygulamasında da görmesi mümkün hâle geliyor. Ancak seçilen videonun izlenebilmesi için yine YouTube Go’yu açmak gerekiyor. Bu özellik henüz aktif hâle gelmezken, Google 2018 bitmeden söz konusu özelliğin kullanıma sunulacağını belirtti.

Google Haritalar Go uygulaması ise güncellemeyle adım adım navigasyon desteğine kavuşuyor. Söz konusu destek 50’den fazla dil için sunulsa da, kullanıcıların Navigasyon uygulamasını indirmeleri ve seçtikleri dili manuel olarak eklemeleri gerekiyor.

Google Android Go paketinin güncellenen son üyesi olan Google Go uygulamasıysa güncellemeyle ekranda açılan sayfaları sesli olarak okuma yeteneğine sahip oluyor. 28 dilde sunulan söz konusu özellik, ekranda yazılanları okumakta zorlanan yaşlı kullanıcıların işine yarayacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER