Teknoloji

Google Android Experiments ile en yaratıcı uygulamaları sergiliyor

android-experiments-130815

Alphabet holdinginin bir iştiraki hâline gelen Google artık Android, YouTube, Arama gibi temel işlerine daha fazla yoğunlaşabilecek. Aslında bunun sonuçlarını şimdiden görmeye başladığımızı söyleyebiliriz. Google, Android Experiments (Android Deneyleri) olarak adlandırılan, işletim sistemini temel alan projeler için teşvik eden ve projeleri sergileyen özel bir site açtı.

Google’ın 2009’da açtığı Chrome Experiments’in müttefiki olarak nitelendirilen bu site herkese açık durumda. İsteyen herkes projelerini ve sunumlarını, belirli gereksinimleri karşıladığı takdirde siteye gönderebilecek.

Bütün projelerin açık kaynak kodlu olması, Android 4.4 KitKat veya üstü sürümle çalışması ve cihazlarla dar veya geniş kapsamda nasıl etkileşim kurulabileceği yönünde yeni arayışlar içinde olması gerekiyor. Başvurular Google’daki bir geliştirici ekibi tarafından incelenecek. Bütün başvuruların kabul edilmesi gibi bir durum söz konusu olmayacak, ancak bunları da Google Play’de arama ve buradan indirmek mümkün olacak.

Şu anda sitede sadece 20 kadar proje bulunuyor, ancak bunlar telefonun kamerasının çevrildiği alan hakkında bilgiler veren Landmarker gibi artırılmış gerçeklik uygulamalarından, deneysel çizim aracı Inkspace veya çeşitli Android Wear saat yüzlerine kadar uzanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER