Teknoloji

Google ideal bir Android uygulamasının nasıl olması gerektiğini gösteriyor

google android excellencePek çok mobil uygulama mağazasında en yeni ve en iyi uygulamaları sergileyen bir “Editörün Seçimi” bölümü bulunuyor. Google ise bu işi bir adım daha öteye götürüyor. Play Store içinde “Android Excellence” adını taşıyan yeni bir bölüm oluşturan şirket, “inanılmaz kullanıcı deneyimi” yaşattığını belirten uygulamaları bu bölümde sergiliyor. Google Android Excellence çatısı altındaki uygulamaları seçerken belirlediği yol haritalarının izlenmesine de ayrıca önem veriyor.

Kısacası, söz konusu bölümün altında Google’ın görmek istediği uygulamalar sergileniyor. Kullanıcı deneyimi de önemli noktalar arasında yer alsa da, şirket büyümekte olan geliştiricilere desteğini de bu yolla gösteriyor.

Android Excellence çatısı altında sergilenen ilk uygulamalar arasında tanıdık isimlerin varlığı göze çarpıyor. Evernote, Pocket ve Runtastic listenin en bilindik uygulamaları arasında yer alıyor. Hitman Go, Pac-Man 256 ve Star Wars: Galaxy of Heroes da listenin oyun kanadında göze çarpıyor.

Google Android Excellence bölümünü henüz tüm ülkelerde erişime açmış değil

Editörün Seçimi bölümü altındaki uygulamalar kısa aralıklarla yenilense de, Android Excellence için seçilen uygulamaların üç ayda bir değişmesi planlanıyor. Bölümün henüz tüm ülkelerde erişime açılmadığını da belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER