Teknoloji

Google Android uygulamasıyla ekran görüntüleri düzenlenebilecek

Google Android uygulaması için yakında yayınlanacak yeni güncelleme, Android telefon sahiplerinin işine yarayacak çeşitli araçları da beraberinde getirecek. Hâli hazırda beta testleri devam eden 7.21 numaralı versiyon, kullanıcılara cihazlarıyla aldıkları ekran görüntüleri düzenleme ve paylaşma imkanı sunacak.

Bu imkandan yararlanmak isteyen kullanıcıların Hesaplar & Gizlilik menüsüne gitmesi ve ekran görüntüsü düzenlemesi ve paylaşımı için gerekli izni vermesi gerekiyor.

google androidBu izin verildikten sonra ekran görüntüsü alındığında Google uygulaması görüntünün ön izlemesini ekrana getirecek. Söz konusu ön izleme üzerinden ekran görüntüsü düzenlenebilecek veya olduğu gibi paylaşılabilecek.

Google Android uygulamasının yeni versiyonu yakında yayınlanacak

Düzenleme seçeneği işaretlendiğinde kullanıcılar ekran görüntüsü kesilebilecek ve görüntü üzerinde çizim yapılabilecek. Çizim için yedi farklı renk seçeneğinden biri tercih edilebilecek. Düzenleme işlemi sona erdikten sonra fotoğrafın altındaki tik işaretine dokunulduğunda ise görsel cihaza kaydediliyor ve kullanıcıların karşısına paylaşım menüsü çıkacak. Google Android uygulamasının yeni versiyonunun yakında Google Play’deki yerini alması bekleniyor. Beta testine katılanlar ise yeni özellikleri şimdiden deneyebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER