Teknoloji

Google yeni iOS uygulamasıyla iPhone’dan Android’e geçişi kolaylaştırıyor

android'e geç

Google, verileri bir iPhone’dan Android cihaza kolayca taşımaya yardımcı olacak ücretsiz bir iOS uygulaması yayınladı. Switch to Android, yani Android’e Geç uygulaması kablosuz olarak çalışıyor, yani iki telefonu bir kabloyla bağlama konusunda endişelenmenize gerek kalmıyor.

Uygulamanın App Store’daki açıklamasına göre, Google’dan Switch to Android uygulaması, en önemli veri türlerinizi (fotoğraflar, videolar, kişiler ve takvim etkinlikleri) hızlı ve güvenli bir şekilde yepyeni bir Android cihaza sorunsuz bir şekilde taşımanıza yardımcı oluyor. Taşınacaklar listesinde mesajları yok, bu nedenle uygulama bunları aktaramayacak gibi görünüyor. Ancak iMessage’ı nasıl kapatacağınız konusunda size yol gösteriyor, böylece “arkadaşlarınızdan ve ailenizden gelen kısa mesajları kaçırmayacağınızı” dile getiriyor.

9to5Google, bunun listelenmemiş bir uygulama olduğunu belirtiyor. Biz de bu haberi hazırlarken iPhone üzerinde App Store’da arama yaptığımızda bu uygulamanın sonuçlar içinde görüntülenmediğini fark ettik. bulamadığım için durum böyle görünüyor. Ancak, uygulamayı bu doğrudan bağlantı aracılığıyla hemen indirebilirsiniz. Google, uygulamanın App Store’da ne zaman listelenebileceğine ilişkin yorumda bulunmadı.

9to5Google, Android’e Geç uygulamasının nasıl çalıştığına dair bir inceleme videosu yayımladı. Bu videoyu aşağıda izleyebilirsiniz:

Apple da 2015 yılında, iOS’e Taşı adını taşıyan benzer bir uygulamayı Google Play Store’da dağıtıma çıkarmıştı. O uygulama da benzer şekilde, kullanıcıların Android telefondan iPhone’a kolaylıkla geçiş yapmalarına yardımcı oluyor.

İLGİLİ HABERLER