Teknoloji

Google Android telefon üreticilerinin düzenli olarak güvenlik yaması yayınlamasını istiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google androidGoogle Android telefon üreticilerinden bazılarının önümüzdeki dönemde düzenli olarak güvenlik güncellemesi yayınlamasını istiyor. Söz konusu üreticilerin hangileri olacağı ise şu an için belirsizliğini koruyor.

Şirket tarafından I/O 2018’de verilen bilgiye göre, Google ve cihaz üreticileri arasında yapılan anlaşmalar çerçevesinde çok daha fazla kullanıcı düzenli olarak güvenlik yaması alabilecek.

Android’in güvenliğinden sorumlu olan David Kleidermacher, konuya ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı: “Milyarlarca kullanıcıya sahip olduğunuzda büyük bir hedef olursunuz. Dolayısıyla milyarlarca kullanıcımız mümkün olan en güçlü savunmayı hak ediyor. Güvenlik yamalarını cihaz üreticileriyle yaptığımız anlaşmalara yerleştirmek için çalıştık. Böylelikle düzenli olarak güvenlik güncellemesi alan cihaz ve kullanıcı sayısı da ciddi ölçüde artacak.”

Ancak Google’ın planı hakkında şimdilik başka detay bulunmuyor. Şirket henüz güvenlik güncellemelerinin sıklığı ve hangi şirketlerle böyle bir anlaşmanın yapıldığı konusunda somut bir bilgi vermiş değil.

Google Android için düzenli olarak güvenlik yamaları yayınlasa da, cihaz üreticilerinin bunları kullanıcılarına dağıtmaları konusunda bir zorunluluk getirmemişti. Herhangi bir zorunluluk olmaması nedeniyle pek çok Android üreticisi de güvenlik yamalarının dağıtımı konusunda oldukça yavaş hareket etmeyi seçmişti. Ancak Google’ın bu konuda daha bağlayıcı bir tavır takınmasıyla birlikte bu durum değişecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER