Teknoloji

Google Android geliştiricilerinden daha fazla “çocuk dostu” uygulama hazırlamalarını istiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-galaxy-s6-ve-s6-edge-inceleme-00053

Amazon, Google Play’in geniş uygulama kütüphanesiyle rekabet etmekte zorlansa da, söz konusu çocuklar ve aile içerikleri olunca işleri kendi lehine çevirmeyi başarıyor. Amazon’un oldukça uygun bir aylık abonelik ücreti karşılığında sunduğu FreeTime Unlimited, çocuklar için hazırlanmış geniş bir e-kitap, film, televizyon programı, eğitim uygulaması ve oyun seçkisini abonelerine ulaştırıyor. Şirket buna ek olarak, Fire HD tabletinin çocuklara özel versiyonunu da geçtiğimiz eylül ayında görücüye çıkarmıştı.

Nexus tabletlerinin çocuklara özel bir versiyonunu hazırlamayan Google, Android içinde de FreeTime Unlimited gibi bir servise yer vermiyor. Ancak şirket çocuklara ve ailelere daha fazla teklif sunma konusunda oldukça istekli gözüküyor. Ebeveynlerin çocuklarına uygun uygulamaları daha hızlı keşfetmesini isteyen Google, süreç için ilk adımı Android geliştiricileriyle atıyor.

“Designed for Families” (Aileler İçin Tasarlanmıştır) isimli bir program başlatan Google, geliştiricilere uygulamalarını “aile dostu” olarak etiketleme iznini veriyor. Google Play’de halihazırda yaş sınıflandırmaları kullanılsa da, bu yöntemin uygun olmayan içerikleri eleme konusunda ne kadar kullanışlı olduğu tartışılıyor. Google tarafından The Verge sitesine yapılan açıklama, şirketin Designed for Families programına katılım konusunda işleri sıkı tutacağını gösteriyor. Yapılan açıklamada programa katılacak uygulamaların sıkı yasal ve politik standartlara uymalarının ve özelleştirilmiş bir operasyon değerlendirmesinden geçmeleri gerektiği belirtildi.

Google’ın planladığı değişiklikler hemen faaliyete geçmeyecek. Şirket önümüzdeki haftalarda müşterilerine planları konusunda daha detaylı bilgiler sunmayı hedefliyor. Bu süreç içinde Google Play’deki aile içeriklerini kullanıcılara ulaştırmak adına yeni tanıtım yollarının deneneceği ifade edilirken, Google konuya ilişkin çalışmalarının onaylanmış uygulamaların ötesine geçip geçmeyeceği merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER