Teknoloji

Google Android kullanıcılarının cihazları arasında dosya paylaşmasını kolaylaştırıyor

google android

Google Android telefon ve tabletleri daha kullanışlı hâle getirecek bir dizi yeni özelliğin duyurusunu yaptı. Şirketin duyurduğu yeniliklerden biri, “AirDrop’un Android versiyonu” olarak tanımlanabilecek Yakındakilerle Paylaş özelliğine yeni bir boyut kazandırıyor.

Artık birden fazla Android cihaz sahibi olanlar kendi cihazları arasında dosya transferini çok daha hızlı şekilde yapabilecek. Kendi cihazları arasında paylaşım özelliğini aktif hâle getiren kullanıcıların bir cihazlarından gönderdikleri dosyalar, diğer cihazları tarafından ekran kapalı olsa bile otomatik olarak kabul edilecek. Kısacası artık telefondan tablete veya Chromebook’a e-postayla dosya göndermek gerekmeyecek. Bu özellik birkaç hafta içinde kullanıma sunulacak.

Google’ın duyuruları arasında yeni erişilebilirlik özellikleri de bulunuyor. Android’de duyma zorluğu yaşayanlar veya tamamen duyma engelli olanlar için “ses bildirimleri” olarak adlandırılan bir özellik bulunuyor. Bu özellik aktif hâle getirildiğinde telefon yangın alarmları, kapı zili, su sesi gibi şeyleri tespit için sürekli dinleme moduna geçiyor ve bunlardan birini tespit ettiğinde kullanıcıyı telefon veya saat üzerinden görsel bildirimle ya da titreşimle uyarıyor. Kullanıcılar yakında uyarı kütüphanesine kendilerinin seçtiği başka sesleri de ekleyebilecek. Böylelikle telefon bu sesleri algıladığında da kullanıcıları uyaracak.

Google TV’ye de görsel açıklamalı film seçenekleri eklendi. Kullanıcılar bu filmleri Google Asistan’a “Görsel açıklamalı filmleri ara” komutunu vererek bulabilecek. Buna ek olarak, Google Meet toplantılarında da birden fazla kaynağı ekrana sabitlemek mümkün hâle gelecek. Örneğin, bir toplantıda işaret dilinde tercüme yapan biri ve asıl anlatıcı aynı anda ekranda gösterilebilecek.

Google, Meet’e ortak izleme seçenekleri de ekliyor. Kullanıcılar eş zamanlı olarak 100 kişiyle birlikte bir YouTube videosu izleyebilecek veya oyun oynayabilecek. Google’dan verilen bilgiye göre, bu özellik Android telefon ve tabletlerde kullanılabilecek.

Google Android’in yanı sıra Wear OS cihazlar için de bazı yenilikler duyurdu. Kullanıcılar artık saatleri üzerinden sesli olarak bir not veya kontrol listesi oluşturabilecek. Buna ek olarak, saat kadranları da Snapchat’in Bitmoji’leriyle renklendirilebilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER