Teknoloji

Google geliştiricileri Android’de büyük ekran desteği için zorlamaya başlıyor

google android

Google Android tablet ve katlanabilir telefonlar için eksiksiz bir büyük ekran desteği sunan uygulamaları Google Play Store’da öne çıkarmaya başlayacak. Bu desteği sunmayan uygulamalar da tabiri caizse “utandırılacak”. Değişiklikleri bir blog yazısıyla duyuran şirket, geliştiricilerin büyük ekran desteği sunmasına yönelik isteğini açık şekilde ifade etti.

Söz konusu blog yazısında şu ifadeler yer alıyor: “Büyük ekranlarda parıldayan yüksek kaliteli uygulamaları tanıtmak için Play’de kaliteyi artırmak amacıyla birkaç sıralama değişikliği yaptık. Büyük ekran uygulama kalitesi yönergelerimize uyan uygulamalar ve oyunlar artık aramada ve Uygulamalar ve Oyunlar Ana Sayfasında daha üst sıralarda yer alacaktır.”

Google, ağustos ayının sonlarından itibaren “iyi boyutlandırılan, mektup kutusuna alınmayan ve hem dikey hem de yatay yönlendirmeleri destekleyen” uygulamaların görünürlüğünü artıracak. Bir telefonun bu kriterleri karşılayıp karşılamadığı artık Google Play’in “Editörlerin Seçimi Uygulamaları”nın ve belirli uygulamaları öne çıkaran diğer Play Store özelliklerinin bir parçası olacak.

google android

Google ayrıca, form faktörüne özgü ekran görüntülerini kullanan yeni “içerik iletme biçimlerine” sahip olacağını söylüyor. Bu nedenle mağazada bir uygulamaya bakıldığında, uygulamanın hem dikey hem de yatay modda nasıl görüneceği anlaşılabilecek.

Google Android ekosisteminin tamamına yarayacak bir adım atıyor

Bu değişikliklerin özellikle Pixel Fold sahipleri için iyi haber olduğu söylenebilir. Zira Samsung katlanabilir telefonlarında yatay mod desteği sunmayan geliştiricilerin açıklarını kapatmak için özel dokunuşlar yapsa da, Google’da böyle bir hareket söz konusu değil. Büyük ekran desteğinin uygulama tarafından yerel şekilde sunulması, internet devini ekstra işten kurtarırken; Pixel Fold sahiplerine de daha iyi bir deneyim vadediyor. Yine de, Google Android ekosisteminin tamamını yararına sayılabilecek bir adım atıyor.

İLGİLİ HABERLER