Teknoloji

Google’ın Android Auto yolculuğu Pioneer’ın araç içi sistemleriyle başladı

android-auto-260614

Android 5.0 ve üstü sürümler için özel bir Android Auto uygulaması yayınlayan Google, akıllı telefonların uyumlu araç içi bilgi ve eğlence sistemleriyle veri alışverişinde bulunmasının önünü açtı. Uygulama sayesinde Google Haritalar, Mesajlar, Google Play Music ve Hava Durumu gibi uygulamalara ait veriler telefondan araç içi bilgi ve eğlence sisteminin ekranın aktarılacak. Söz konusu bilgiler, aktarıldıkları ekrana uygun bir arayüzde gösterilecek ve sürücülerin bu bilgilere ellerini kullanmadan ulaşmaları mümkün olacak.

Pioneer’ın bir süre önce piyasaya sürdüğü ve oldukça pahalı olan araç içi sistemleri, bu uygulama sayesinde Android Auto yeteneklerine kavuşacak. Google’ın Android Auto’yu otomobillerde yerleşik olarak sunma konusundaki çalışmalarının da önümüzdeki dönemde hız kazanması bekleniyor.

android-auto-200315

Uygulamadan şu an için sadece ABD, Avusturalya ve Birleşik Krallık’ta faydalanılabiliyor. Otomobilinde uygun donanıma sahip olmayanların Android Auto uygulaması konusunda bir beklentiye girmemesinde fayda var. Zira Android Auto uygulamasının akıllı telefon ve otomobil arasında bağlantı kurmak dışında bir özelliği bulunmuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER