Ulaşım

Google Android Auto telefon uygulamasını kapatıyor

google android auto
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android Auto denince pek çok kişinin aklına otomobilin bilgi ekranı üzerinden Google Haritalar’a, müzik uygulamalarına ve telefondaki verilere erişimin en kolay yolu geliyor. Google yıllardır Android Auto’yu arabasında uyumlu bir bilgi ekranı olmayanlar için telefon üzerinde sunmuştu.

İnternet devi bir süredir, “Asistan sürüş modu” üzerinde çalışıyordu. Bu mod biraz gecikmeli de olsa bu yıl içinde kullanıcılarla buluşmaya başlamıştı. Asistan sürüş modunun hazır hâle gelmesinin ardından Android 12’yle çalışan telefonlarda eski Android Auto deneyiminin sonlandırılacağı açıklandı.

Google’dan konuyla ilgili olarak 9to5Google sitesine gönderilen açıklamada, Google Asistan sürüş modunun mobil sürüş deneyiminin evrimindeki yeni aşama olduğu belirtildi. Açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Android Auto’yu desteklenen otomobillerde kullananlar için bu deneyim bir yere gitmiyor. Telefon deneyimini kullananlar, Google Asistan sürüş moduna yönlendirilecek. Android 12’den itibaren Google Asistan sürüş modu mobil sürüş deneyimine entegre edilecek. Şu an için paylaşacak daha fazla detay bulunmuyor.”

Google, bu değişikliği duyurmadan önce bazı Pixel telefon sahipleri Android 12 yüklü cihazlarında Android Auto uygulamasını açmaya çalıştıklarında karşılarına bir bildirimin çıktığını belirtmişti. Şirket, bu bildirimde Android Auto’nun artık sadece otomobil ekranları olduğunu ifade etmişti. Android 12’ye geçiş yapmayanlar, bir süre daha Android Auto telefon uygulamasını kullanmayı sürdürebilecek.

İLGİLİ HABERLER