Teknoloji

Google Android Auto için yeni bir beta programı açtı

android auto beta
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, Android Auto için yeni bir beta test programı başlatıyor. Bu program dahilinde kullanıcılara, henüz bitmemiş yazılımların yol açabileceği kararsızlığa katlanmaya hazır oldukları takdirde özelliklere erken erişim şansı veriyor.

Aslında Android Auto’nun bir test programı vardı, ancak programa kaydolmaya çalışıldığında, programın “maksimum test kullanıcısı sayısına” ulaştığına dair bir uyarı mesajı görüntüleniyordu.

“Bir beta test kullanıcısı olarak, Android Auto’nun daha iyi bir sürümünü oluşturmamıza yardımcı olabilirsiniz. Google, yeni özelliklerin kendi telefonunuz ve aracınızla ne kadar iyi çalıştığını kendi bölgenizde test edebilirsiniz.” diyor. “Geri bildiriminizi paylaştığınız zaman, bunu gelecekteki sürümler için iyileştirmeler planlamaya yardımcı olmak için kullanacağız.”

Yeni beta programının duyurusu, Android Auto’nun 2020’nin sonunda düzinelerce yeni ülkede kullanıma sunulmasıyla birlikte son yılların en büyük genişlemelerinden birini gerçekleştirmesinden sonra geldi. Kablosuz bağlantı özelliği de yakın zamanda, herhangi bir Android 11 telefon ile uyumlu araçlara kablosuz olarak bağlanma imkanı sunacak. Bu geliştirmeler göz önüne alındığında, Google’ın daha fazla beta test cihazına ihtiyaç duyması şaşırtıcı gelmiyor.

Android Auto Beta programına nasıl girilir?

Android Auto beta programına kayıt yaptırmak için Google, katılım sayfasına gidebileceğinizi ve burada yer alan “Test kullanıcısı ol” seçeneğine tıklayabileceğinizi söylüyor.

Kaydolduktan sonra, Android Auto’nun beta sürümünü Play Store’dan indirilebilirsiniz. Eğer çok fazla hatayla karşılaşırsanız, yukarıdaki bağlantı aracılığıyla beta programından çıkabilirsiniz. Betadan çıkmak için beta uygulamasını kaldırmayı ve kararlı sürümü Play Store’dan yeniden indirmeyi unutmayın.

İLGİLİ HABERLER