Teknoloji

Google Android’de arama sonuçlarına video ön izlemeleri göstermeye başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Çok yakında bir Google arama sonucunun en tepesinde otomatik olarak oynatılmaya başlamış bir video görürseniz şaşırmayın. Neyse ki, bu videonun sesi kısık olacaktır.

Google, “video ön izlemeleri” olarak adlandırdığı özelliği arama sonuçları içine eklemeye başladı. Öncelikle Android’de, Chrome ve Google uygulaması içinde gerçekleştirilen aramaların sonuçlarında bu otomatik oynamaya başlayan videolar gösterilecek. İlk etapta sadece İngilizce dilinde ve ABD’den gerçekleştirilen aramalarda bu tarz videolar olacak. Ancak Google bu özelliği gelecekte küresel çapta faaliyete geçirmeyi ve tüm dillere açmayı planlıyor.

Bir Google sözcüsü, şirketin video ön izlemelerini diğer platformlara da açmayı istediğini söyledi. Muhtemelen iOS’e ve belki masaüstüne de bu tarz video ön izlemeleri gelecektir.

Bu özelliğin video sonuçlarını genişletecek bir yöntem olarak konumlandırıldığını görüyoruz. Bu sayede kullanıcılar her bir video klibin içinde ne olduğunu daha iyi şekilde görme, bunun hakkında fikir sahibi olma fırsatı elde edecek. Böylelikle sadece videonun adına ve küçük resmine bağlı kalarak fikir yürütmekten de kurtulmuş olacaklar.

Yine de, otomatik çalan videolar Google’ın sadeliğiyle ünlü arama sonuçları sayfasının daha dikkat dağıtıcı ve kalabalık görünmesine neden olabilir gibi görünüyor. Google, geçtiğimiz haftalar içinde benzer bir özelliği masaüstünde de test etmeye başlamıştı. Masaüstü tarafında denemeler bitirilmişti, ancak mobil tarafta ön izlemeler tüm kullanıcılara sunulmaya başladı.

Video ön izlemeleri doğal olarak YouTube videoları için çalışacak. Ancak Google diğer içerik sağlayıcılarının da destekleneceğini söylüyor. Ne var ki, bunlar hakkında net bir bilgi paylaşmıyor.

Öte yandan video ön izlemeleri sadece Wi-Fi üzerinden internette gezinirken çalışacak. Böylelikle kullanıcıların hücresel bağlantı verilerinin tüketilmesinin önüne geçilecek. Ayrıca isteyenler Google uygulamasının içinden bu özelliği kapatabilecekler.

 

İLGİLİ HABERLER