Teknoloji

Google Android akıllı saat üreticisi WIMM Labs’i satın aldı

Giyilebilir cihazlara dair ilgisini daha önce çeşitli biçimlerde belli eden Google, bu yöndeki planları çerçevesinde Android akıllı saat üreticisi WIMM Labs’ı satın aldı. Satın alma ilk olarak GigaOM tarafından duyurulurken, The Verge sitesine konuşan bir Google sözcüsü de işlemi doğruladı. WIMM One isimli ilk Android akıllı saatini 2011 yılında görücüye çıkaran WIMM Labs, yazılımcılara da uygulama kodlamaları için bir platform sunmuştu. WIMM Labs o dönemde teknoloji dünyasında ”büyük potansiyel sahibi” olarak tanımlanmıştı.

wimm-020913

GigaOM’un haberine göre, WIMM Labs ekibi Google’ın Android ekibinin altında çalışacak. WIMM Labs’in Android ile olan geçmişi göz önüne alındığı zaman şirketin Google’ın Android ekibi altında faaliyet göstermesi son derece uygun bir seçim olarak göze çarpıyor. Satın alma işleminin gerçekleştiği tarih olarak ise geçtiğimiz yaz işaret ediliyor. O dönemde WIMM Labs tarafından yapılan açıklamada şirketin ”özel ve gizli bir işbirliği” içine girdiği belirtilmiş ve bu anlaşmanın şirketin mevcut ürünlerini üretmesine izin vermediğinin altı çizilmişti. Söz konusu gizli anlaşmanın diğer tarafının Google olduğu da bir yılın ardından anlaşılmış oldu.

Google’ın akıllı saatlere yönelik ilgisi daha önce gündeme gelse de, sonradan şirketin planlarına dair bilgiler dışarıya pek fazla sızmamıştı. WIMM Labs’in satın alınması Google’a hedeflerini gerçekleştirme yönünde önemli bir avantaj sağlarken, internet devini bu pazarda Samsung, Apple, LG ve Microsoft gibi önemli rakipler bekleyecek gibi gözüküyor.

İlgili >> GigaOM, The Verge

İLGİLİ HABERLER