Teknoloji

Google Android 8.1 için en son beta sürümünü yayınladı

google android 8.1Google Android 8.1 için hazırladığı en son beta sürümünü yayınladı. Küçük ölçekli Android Oreo güncellemesinin tam versiyonu, önümüzdeki ay içinde kullanıcılarla buluşacak. Android 8.1, kullanıcılara pek fazla yenilik vadetmiyor. Ancak Pixel 2 sahipleri için önemli bir özelliğin kilidi söz konusu güncellemeyle açılacak.

Güncellemeyle birlikte Pixel 2’de bulunan “Visual Core” isimli görüntüleme işlemcisi aktif hâle gelecek. Google söz konusu işlemciyi Pixel 2’ye yerleştirse de, ilk etapta bu işlemciyi faaliyete geçirmemeyi tercih etmişti.

Pixel 2’nin çıkışından bu yana uykuda olan işlemci, yayınlanan Android 8.1 betası ile birlikte geliştiriciler tarafından test edebilcek. Visual Core sayesinde kamera uygulamaları Google’ın HDR+ özelliğiyle kareler yakalamak için doğru API’yı kullanacak. Bunun için özel görüntüleme işlemcisinin kullanılması da telefonun performansını yukarıya çekecek.

Visual Core, Google’ın bir tüketici cihazı için hazırladığı ilk işlemci olma niteliğini taşıyor. Bu işlemci aktive edildiğinde Pixel 2’nin şimdikinden daha hızlı biçimde fotoğraf çekmesi bekleniyor.

Google Android beta programına katılanların Android 8.1 beta sürümünü indirmesine izin veriyor

Google Android beta programına katılanlar, Android 8.1 için hazırlanan son beta sürümünü hemen cihazlarına indirebiliyor. Ancak beta sürümlerinde eksikliklere rastlanabildiğini ve bunun günlük kullanım deneyimini olumsuz olarak etkileyebildiğini unutmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER