Teknoloji

Google’ın mobil işletim sisteminin yeni sürümü Android 5.0 Lollipop olacak

android-5-0-lollipop-250614

Google gelecek nesil Android sürümünü bizim zaman dilimimizle akşam saatlerinde San Francisco’da başlayacak Google I/O konferansında tanıtacak. Bulgar Nixanbal blogunun güvenilir bir kaynaktan edindiği bilgiye göre, Google’ın “L” baş harfini taşımasını beklenen Android sürümünün tam adı Android 5.0 Lollipop olacak. Yayın şu an için isim dışında herhangi bir detay vermedi.

Son sızıntılar Android L sürümüne çeşitli özelliklerin ekleneceğini işaret ediyordu. Google’ın Google Asistan’a ait basın fotoğrafları da gelecek nesil Android sürümünün Android 4.5 yerine Android 5.0 olarak adlandıracağını işaret ediyordu.

Ne var ki, Android L ile birlikte KitKat’ın yerini hangi tatlının alacağı bilinmiyordu. Ancak Lollipop ismi çeşitli haberlerde gayriresmi şekilde kullanılmıştı.

Bu arada HTC’nin ABD birimi de Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Android’in gelecek nesil sürümünün “L” harfiyle başlayan hangi tatlıyla anılacağını takipçilerine sormuştu.

Google’ın Android’in gelecek nesil sürümünü 2014’ün sonlarında değil de, Google I/O sırasında duyurmak istediği biliniyor. Şirket böylelikle OEM’lere yıl sonunda hareketlenen piyasada güncel cihazlarıyla bulunabilmeleri için gerekli zamanı tanımayı amaçlıyor.

Android L’nin tamamen yenilenmiş bir tasarım, yeni bir geçiş süresi, 64-bit desteği, açıl anahtarı işlevi, giyilebilir ürünler, TV ve ev cihazlarıyla entegrasyon gibi özelliklerle gelmesi bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Google I/O 2014: Neler bekliyoruz, neler duyurulabilir?

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER