Manşetler

Google Android 3.0 Honeycomb’un tanıtım videosunu önce gösterdi, sonra gizledi – Video (güncellendi)

Honeycomb’un Android 2.4 olarak mı, yoksa Android 3.0 olarak mı anılacağına dair soru işaretleri bir süredir ortalıkta dolaşıyordu. Ne yalan söyleyelim, biz de Honeycomb’dan bahsederken versiyon numarasını yazmaktan kaçınıyorduk. Ancak son birkaç gündür artık Honeycomb’un 3.0 olduğu kesin gibiydi. Son nokta tabii ki Google’dan geldi. Android’in YouTube sayfasında yer alan, ancak şu anda özel statüye sokulduğu için görüntülenemeyen bir video Honeycomb’un Android 3.0 olarak çıkacağını doğrular nitelikte.

Videoyu izleyenlerin belirttiğine göre 1 dakika 33 saniyelik bu kısa video Android’in kullanıcı arayüzün açısından sunduğu büyük gelişmeleri gösteriyor. Genel görünüm daha önce görmüş olduğunuz Android tabanlı cihazlara benzerken, Android’li cihazların çıkışından beri görmüş olduğumuz fiziksel tuşlar yerini yazılım tabanlı tuşlara bırakıyor. Android 3.0 ya da nam-ı diğer Honeycomb’un Mart 2011’de çıkması bekleniyor. Ancak Google’ın Honeycomb için geri sayımı şimdiden başlatması çok da sürpriz sayılmaz, birçok Android’li tabletin ilk kez boy gösterdiği CES 2011 bunun için elverişli bir ortam teşkil ediyor.

Özel statüde olan videoyu aşağıya ekliyoruz, belki durumu genele geçer ve görme şansına sahip oluruz.

Video: Android 3.0 Honeycomb

İlgili – YouTube

Güncelleme: Google bu videoyu gizleyedursun, Engadget onu çoktan kaydedip kendi sunucularına yüklemiş bile. Aşağıda videoyu bulabilirsiniz.

Video: Android 3.0 Honeycomb Tanıtım Videosu

(Ersin KOÇ’a teşekkürler!)

İLGİLİ HABERLER