Teknoloji

Google Android 2.3 yazılım geliştirme aracını yayınladı – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android kullanıcılarının beklediği gün nihayet geldi. Onca dedikodudan sonra Android 2.3 Gingerbread sonunda resmiyet kazandı. Her ne kadar Gingerbread Android tarihindeki en önemli sürüm sayılmasa da, birçok insanın beklediği güncellemeleri barındırdığını söyleyebiliriz.

Aslında Google Android 2.3 Gingerbread ile birlikte birçok güncelleme sunuyor. Kullanıcı arayüzündeki değişiklikler ilk etapta göze çarpıyor. Bunun yanı sıra Yakın Alan İletişimi desteği de bu sürümle birlikte Android’e giriş yapıyor. Ayrıca birçok insanın beklediği internet üzerinden telefon görüşmesi desteği de Gingerbread desteğiyle birlikte Android sahipleriyle buluşuyor. Güç yönetimi tarafında da bazı iyileştirmeler içeren Android 2.3 ile yüklü olan Android tabanlı cihazlar biraz daha uzun süre çalışabilecek diyebiliriz.

Ayrıca, Google güncellenmiş işletim sistemi üzerinde çalışan uygulamaların çalışma biçimlerinde de bazı iyileştirmelere gitti ve kullanıcılara uygulamaları kontrol etmek için daha iyi bir ortam sunmak için bazı iyileştirmelerde bulundu. Sonuçta kullanıcıların elinde daha fazla kontrol barındırdıkları bir işletim sistemi ortaya çıktı. Bu durum batarya ömrünün idareli kullanmasına da katkıda bulunacaktır.

Google’ın hazırladığı Android 2.3 tanıtım videosunu aşağıda bulabilirsiniz. Ayrıca aşağıdaki ilgili bağlantıyı takip ederek Android 2.3’ün yazılım geliştirme aracını da indirebilirsiniz.

Video: Google Android 2.3 Gingerbread Tanıtım Videosu

İlgili – Android

İLGİLİ HABERLER