Teknoloji

Android 12’nin dinamik renk temaları daha fazla telefona geliyor

google android 12

Google Android 12 ile birlikte Material You dinamik renk teması özelliğini kullanıma sunmuş ve telefonun renk temasının duvar kağıdının renkleriyle eşleştirilmesini mümkün kılmıştı. Android 12’nin öne çıkan yönlerinden biri olan bu özellik, yakında daha fazla Android telefon üreticisinin cihazlarında kullanılacak.

Google’ın Android’in geliştirici blogundan yaptığı paylaşıma göre, çok sayıda cihaz üreticisi bu özelliği benimseyecek. Bunlar arasında Samsung, OnePlus, Oppo, Vivo, Realme, Xiaomi ve Tecno gibi markalar yer alıyor.

Dinamik renk temalarını ilk etapta çoğunlukla Google’ın Pixel telefonlarında görmüştük. Ancak Samsung ve Xiaomi de bir süre önce tema seçeneklerini görücüye çıkarmıştı. Android’de farklı üreticilerin farklı kullanıcı arayüzlerinin olması, bu özelliğin daha fazla üreticiye açılması için biraz daha çalışmak gerektiğini gösteriyor.

Google’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Önümüzdeki iki ay içinde Android 12 yüklü cihazların sayısı arttıkça, cihaz üreticilerimizle birlikte önemli tasarım arayüz unsurlarını yaygınlaştırmak için birlikte çalışıyoruz. Özellikle dinamik renk deneyiminin Android ekosisteminde tutarlı şekilde yaşanması bizim için büyük önem taşıyor. Artık kullanıcılarımız da bu bütünleştirici deneyimin keyfini sürebilecek.”

Google, Android 12 ile sunduğu dinamik renk temalarının diğer üreticilere açılması konusunda bir takvim paylaşmadı. Ancak Android 12’nin çıkış sürecinde yaşanan problemleri göz önüne alınca Google’ın aceleci davranmamasının yerinde olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER