Teknoloji

Google’dan radikal Android 10 kararı

android 10 google

Android 10, eylül ayının başlarında yayınlamıştı. Google, 31 Ocak 2020’den sonra piyasaya çıkacak tüm telefonlarda Android 10 bulunmasının zorunlu olacağını açıkladı. XDA Developers’ın haberine göre, yazılım devi Google Mobil Servisleri’nin (GMS) kullanımına sadece üretici telefonda Android 10 üstüne kurulu bir platform sunduğu takdirde izin verecek.

Google’ın bu kararında birkaç faktör etkili olmuş gibi görünüyor. Öncelikle daha fazla sayıda Android cihaz sahibinin en yeni Android deneyimini yaşaması hedefleniyor. İkinci faktör olarak ise zamanlanmış güvenlik güncellemelerinin daha kolay planlanabilmesi ve daha çok kişiye ulaştırılabilmesi öne çıkıyor.

Google Android 10 kullanımını artırmak için önemli bir hamle yapıyor

Ancak XDA Developers’ın haberinde gösterdiği belge, platformların 31 Ocak 2020’den önce onaylanmış olması gerektiğini belirtiyor. Bu nedenle yazılım platformu 31 Ocak 2020 öncesinde onaylanan bir telefonun bu tarihten sonra Android 10’dan daha eski bir sürümle satışa sunulması da ihtimaller arasında yer alıyor. Yine de, Google’ın Android 10 kullanımını artırmak için önemli bir hamle yaptığı söylenebilir.

Temel olarak Google’ın uygulama paketi niteliğindeki Google Mobil Servisleri, Google Play Store ve Servislerini barındırıyor. Çin dışında satılan tüm Android telefonlarda bulunan bu paket, kısa süre önce tanıtılan Huawei Mate 30 ve Mate 30 Pro’da da mevcut değil.

İLGİLİ HABERLER