Teknoloji

Google Allo web uygulaması aracılığıyla masaüstüne geliyor

google allo webGoogle’ın sohbet platformu Allo, henüz beklenen sıçramayı gerçekleştirebilmiş değil. Bu durumda uygulamanın henüz sadece tek bir cihaz grubunda kullanılabilmesi önemli bir rol oynuyor gibi görünüyor. “Önce mobil” mottosu çerçevesinde bir uygulama oluşturmaya büyük önem veren Google, Allo’yu Google hesapları yerine cep telefonu numaraları üzerine inşa etmişti. Bu sayede kurulum süreci kolaylaşsa da, uygulamanın kullanım alanı telefonlarla sınırlı kalmıştı. Bir masaüstü uygulamasının olmaması, Allo’nun ivme kazanmakta sıkıntı yaşamasına yol açmıştı. Google Allo web uygulaması aracılığıyla bu sorunu çözmeyi amaçlıyor.

Gelen şikayetleri duymuş gibi görünen Google, Allo’nun masaüstü uygulamasına ait ilk resmi duyuruyu gerçekleştirdi. Şirketin iletişimden sorumlu başkan yardımcısı Nick Fox, Allo’nun web uygulamasının ekran görüntüsünü Twitter üzerinden paylaştı.

Paylaşılan ekran görüntüsünden çeşitli çıkarımlarda bulunmak mümkün oluyor. Göze ilk çarpan nokta, uygulamanın aslında bir Chrome eklentisi olması oluyor. Yani masaüstünde Allo’yu kullanmak isteyenler için yerel bir Windows ya da Mac uygulaması hâlâ bulunmuyor. Ancak bunun kullanıcı deneyimi açısından pek de büyük bir sorun teşkil etmesi beklenmiyor.

Google Allo web uygulamasının yayın tarihi henüz bilinmiyor

Google Allo web uygulaması, Google Assistant sohbet botu için tam destek sunuyor gibi görünüyor. Bu uygulama sayesinde Google Assistant ilk defa masaüstünde kullanıma açılmış oluyor. Geliştirme çalışmaları hâlâ devam eden uygulamanın ne zaman yayınlanacağı şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER